Intr-un bol mediu, se amesteca bine faina, pudra de cacao si sarea. Separat se bate untul cu un mixer electric la viteza medie timp de 30 de secunde; adauga zaharul pudra si esenta de vanilie. Bate pana la combina bine, apoi incorporeaza oul, iar la final faina si alunele. Acopera vasul si lasa-l la rece aproximativ 1 ora sau pana cand aluatul este usor de manevrat.
Preincalzeste cuptorul la 180C. Acum din aluatul rece formeaza mici bilute cat sa-ti incapa in causul palmei, "tavaleste-le" prin zahar tos, aseaza-le in tava putin distantate, si cu ajutorul fundului unui pahar turteste-le in forma de cerc.
Se lasa in cuptorul incins cca 6 - 8 minute sau pana cand sunt gata. Se lasa la racit pe un gratar de sarma, iar cand sunt reci se pot umple cu crema de ciocolata detaliata mai jos
- Se topeste ciocolata pe o baie de aburi, se incorporeaza frisca, se adauga alunele si se lasa un pic la rece pana la umlerea biscuitilor.